Opleiding tot Buschauffeur (Tijdelijk niet beschikbaar)

Buschauffeur worden

De coronacrisis heeft het touringcarvervoer op z’n kop gezet, naast het feit dat het een vergrijzend beroep is, hebben veel chauffeurs de overstap gemaakt naar andere bedrijfstakken. Nu we langzaam aan het versoepelen zijn en touringcarvervoer voortdurend in ontwikkeling is ontstaat er binnenkort een grote vraag naar goed opgeleide touringcarchauffeurs. Denk aan festivalvervoer, ondersteunende lijndiensten, treinvervangend vervoer of meerdaagse reizen in het buitenland.

Hou jij van reizen, ben je graag onder de mensen om en wil je vrijheid in je werk? Kies dan voor een opleiding touringcarchauffeur bij Abbas Rijopleidingen!

Wanneer je beroepsmatig een voertuig wilt besturen met meer dan 8 zitplaatsen, dan heb je een rijbewijs D met code 95 nodig. Het D-rijbewijs is voor het ‘gewone’ busrijbewijs, het mogelijk de opleiding D af te nemen zonder Code 95, je mag in dit geval geen beroepsmatig vervoer verrichten.

Voor het behalen van het rijbewijs D met Code 95 dien je:

  • Een gezondheidsverklaring bij het CBR in te dienen;
  • Een medische keuring te ondergaan;
  • Drie theorie-examens af te leggen;
  • Een toets besloten terrein en een praktische toets af te leggen;
  • Een praktijkexamen af te leggen

Lespakketten Bus

Tarieven los

De lespakketten mogen in maandelijkse termijnen worden betaald, vraag naar de voorwaarden.

Voor de examenaanvraag dient de kandidaat zelf een gezondheidsverklaring in bij het CBR. De kosten zijn €39,30, deze betaalt de kandidaat aan het CBR.

*Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW met uitzondering van de kosten van het CBR/CCV, deze kosten zijn vrijgesteld van de BTW.

Prijswijzigingen en typefouten voorbehouden.

Bericht ons whatsapp