BE-Rijlessen

BE-Rijbewijs halen? Dat kan al in één dag! Neem contact met ons op om zo snel mogelijk te beginnen met je eerste BE rijles!

Wanneer heb ik een Aanhangerrijbewijs nodig?

Wanneer je een B-rijbewijs hebt, mag je in principe met een aanhanger rijden. Deze mag echter niet zwaarder zijn dan 750 kilo, inclusief laadvermogen. Verder mogen de auto en de aanhanger samen niet meer dan 3500 kilo wegen. Wil je rijden met een zwaardere aanhanger? Dan heb je een aanhangerrijbewijs nodig.

Het ledig gewicht en laadvermogen van de auto en aanhangwagen mogen dan samen maximaal 4250 kilo wegen. Ook mag de aanhangwagen plus lading niet zwaarder zijn dan de auto. Bekijk hier alle regels van de Rijksoverheid met betrekking tot rijden met een aanhangwagen.

Gezondheidsverklaring

Om examen te mogen doen voor de categorie BE, is het van belang voor jezelf en andere weggebruikers dat jij gezond genoeg bent om veilig aan het verkeer deel te nemen. Daarom moet je voordat we je examen kunnen reserveren een Gezondheidsverklaring invullen. Dit doe je via mijn.cbr.nl.

De Gezondheidsverklaring vul je zelf in. Want het gaat om jouw persoonlijke gegevens en die zijn vertrouwelijk. Op Mijn CBR log je in met je DigiD. Beantwoord de vragen van de Gezondheidsverklaring en betaal via iDeal.

Nadat je je Gezondheidsverklaring hebt ingevuld en betaald, ontvang je per mail meer informatie. Als het CBR bevestigt dat je geschikt bent om te rijden, kun je jouw rijexamen laten reserveren door ons.

Rijschool machtigen

Voordat wij een praktijkexamen kunnen aanvragen, moet je onze rijschool eerst machtigen. Het machtigen doe je op www.cbr.nl met je DigiD.

Het opleidernummer van Abbas Rijopleidingen is 1523K6.

Deze heb je nodig om ons te machtigen.

Praktijklessen

Tijdens de lessen en het examen gebruik je een voertuigcombinatie van de rijschool. De lessen volg je individueel of samen met een andere leerling.

Hierbij bieden we twee varianten:

SOLO Dagcursus:
Een individuele dagcursus van 5 lesuren van 60 minuten en aansluitend CBR praktijkexamen.

DUO Dagcursus:
Ken je iemand die ook een BE-rijbewijs wilt halen? Dan is een DUO cursus een optie. De  cursus bestaat 6 lesuren waarbij je om en om rijdt (3 uur actief en 3 uur passief). Met CBR examens aansluitend. (Vanwege de huidige coronamaatregelen momenteel niet mogelijk).

Aanhangwagenopleiding

Voor je BE-rijbewijs heb je geen theoriecertificaat nodig, de cursus bestaat alleen uit een praktijkopleiding. Wij bieden een eendaagse aanhangwagenopleiding aan. We oefenen samen het aan- en afkoppelen, in- en uitvoegen en manoeuvreren met de aanhangwagen. Ook nemen we de regels door met betrekking tot de aanhangwagen. In de middag leg je het examen af bij het CBR.

Goed om te weten: Wij starten de dagcursus altijd in het betreffende examengebied, zodat je nooit kostbare lestijd verliest aan reistijd van- en naar het examencentrum.

Het BE-praktijkexamen

Het praktijkexamen vindt plaats bij het CBR in Emmeloord, Eemnes of Harderwijk. Op het parkeerterrein stelt de examinator je een aantal vragen. Dit kan gaan over voertuigdocumenten, het beladen en aankoppelen van de aanhangwagen. Daarna start het examen.

De examinator let hierbij op het volgende:

  • Controle over de auto en aanhangwagen
  • Jouw kijkgedrag
  • Bijzondere verrichtingen
  • In- en uitvoegen

Het examen duurt in totaal ongeveer 35 minuten. Na afloop hoor je direct of je geslaagd bent.

 

 

Tarieven E bij B (incl. BTW)

Tarieven los

Plan nu je Intake les!

15 + 15 =

Voor de examenaanvraag dient de kandidaat zelf een gezondheidsverklaring in bij het CBR. De kosten zijn in 2021 €41,50 en dit betaalt u aan het CBR.

Examen tarieven zijn gebaseerd op administratiekosten, CBR leges, gebruik BE combinatie tijdens examenrit. 

*Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW met uitzondering van de kosten van het CBR, deze zijn vrijgesteld van de BTW.

Prijswijzigingen en typefouten voorbehouden.

Bericht ons whatsapp