De voordeligste Motorrijlessen van Emmeloord e.o. (Binnenkort beschikbaar)

 

Je motorrijbewijs haal je snel en voordelig met de motorrijlessen bij Abbas Rijopleidingen. Lessen bij ons kan al vanaf je zeventiende levensjaar. Wij geven motorrijles in de categorieën A1, A2 en A onbeperkt! 

Hoe zien je lessen bij Abbas eruit?

Je start eerst met een proefles, tijdens de proefles krijg je 60 minuten lang de basics van het motorrijden aangeleerd, vervolgens krijg je een advies op maat en daarbij maak je kennis met onze werkwijze. Zo kom je er achter of motorrijden iets voor jou is. Voor slechts €10,- kun je het ervaren tijdens onze motor opstapdagen!

Als je nog geen eigen motorkleding hebt, kun je dat van ons lenen.

Tijdens de proefles krijg je antwoord op de volgende vragen:

  • Hoeveel rijlessen heb ik nodig?
  • Welk pakket past het beste bij mij?
  • Wat zijn de geschatte kosten?

Als je al een rijbewijs B in bezit hebt kun je gelijk van start gaan met de praktijklessen, wel is het verplicht om voor je praktijkexamen AVD je theorie-examen te hebben gehaald. Heb je nog geen B rijbewijs? Dan dien je eerst het theorie-examen motor te halen voordat er kan worden begonnen met de praktijklessen.

Je theorie-examen gehaald? Dan volgen er twee verschillend praktijkexamens die beide op verschillende gebieden toetsen.

Examen Voertuigbeheersing (AVB)

Tijdens de lessen bereiden we je eerst voor op het AVB-examen. Bij dit onderdeel ligt de focus op het beheersen van de motor en zullen de lessen op verkeersluw gebied plaatsvinden. De lessen bestaan uit oefeningen die je leren omgaan met de motor. Er zijn in totaal 12 bijzondere verrichtingen verdeeld over 4 clusters, die je moet kunnen uitvoeren, hiervan krijg je er 7 op je AVB examen. Klik hier voor een overzicht. Als je het AVB-examen succesvol hebt afgerond is het tijd voor het AVD-examen.

Examen Verkeersdeelneming (AVD)  

Tijdens deze lessen is het tijd om het verkeer in te gaan, je instructeur zal je hierbij altijd volgen op de motor en aanwijzingen geven via de portofoon. De lessen zullen bestaan uit het oefenen van diverse verkeerssituaties die je in Nederland met de motor kan tegenkomen. Daarbij wordt aandacht besteed aan een juiste voertuigbediening, vlotte doorstroming, het berijden van bochten, kiezen van de juiste plaats op de weg, trainen van je verkeersinzicht, bewustwording van je kwetsbaarheid als motorrijder en nog veel meer.

Lespakketten Motor

Meer lessen nodig? Vul je pakket aan of spreid de kosten met een voordelige rittenkaart!

 

Tarieven los

 Welk regels zijn er?

Er zijn drie verschillende rijbewijzen te behalen voor de motor.

  • Categorie A1 voor motoren tot 125cc en maximaal 11 KW
  • Categorie A2 voor motoren met een vermogen van maximaal 35 KW
  • Categorie A voor motoren met een onbeperkt vermogen.

Ben je jonger dan 20 jaar dan begin je met de lichte motor (categorie A1). Het theorie-examen hiervoor mag je al doen vanaf 17 jaar. Als je het A1 rijbewijs hebt behaald mag je na minimaal twee jaar overstapen naar het A2 rijbewijs, hiervoor hoef je alleen een praktijkexamen te doen. Uiteindelijk kan je na nog minimaal twee jaar overstapen op een A rijbewijs, ook hiervoor hoef je alleen een praktijkexamen te doen.

Het A2 en A rijbewijs zijn ook rechtstreeks te behalen, voor A2 moet je minimaal 20 jaar zijn om direct te kunnen beginnen. Hiervoor geldt dat je het theorie-examen A moet behalen en twee praktijkexamens. Voor categorie A geldt dat je minimaal 24 jaar moet zijn en ook in dit geval het theorie-examen A en twee praktijkexamens moet doen.

Zie schema onderaan de pagina om in één oogopslag te zien wat voor jou van toepassing is!

       

Motorrijbewijs leeftijd

Rijbewijs
Theorie-examen vanaf
Rijlessen vanaf
Praijktijkexamens vanaf
Rijbewijs A1
17 jaar
17 jaar
18 jaar
Rijbewijs A2
17 jaar
20 jaar
20 jaar
Rijbewijs A2
n.v.t.
19 jaar
20 jaar
Rijbewijs A
17 jaar
21 jaar
24 jaar
Rijbewijs A (rijbewijs A2 meer dan 2 jaar in het bezit)
n.v.t.
21 jaar
22 jaar
Rijbewijs A met code 80*
17 jaar
21 jaar
21 jaar
Rijbewijs A met code 80* (rijbewijs A2 minder dan 2 jaar in het bezit)
n.v.t.
21 jaar
21 jaar
A met Code 80: lessen op een zwaardere motor vanaf 21 jaar. Je ontvangt na het afleggen van het praktijkexamen je volledige rijbewijs met Code 80 beperking. Dit wil zeggen dat je mag rijden op een driewielig motorrijtuig, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2). Deze code vervalt vanzelf na 2 jaar of als je 24 wordt. Je hoeft dan ook maar één keer een praktijkexamen te behalen.

 Meld je hier aan voor een proefles Motor Opstap dag!

Heb je een geldig rijbewijs B of een geldig theoriecertificaat A?

Heb je enige ervaring met motorrijden?

6 + 11 =

Per 1 juli 2022 is het niet meer mogelijk om lespakketten in termijnen te betalen.

Voor de examenaanvraag dient de kandidaat zelf een gezondheidsverklaring in bij het CBR. De kosten zijn in 2021 €41,50 en dit betaalt u aan het CBR.

*Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW met uitzondering van de kosten van het CBR, deze zijn vrijgesteld van de BTW.

Prijswijzigingen en typefouten voorbehouden.

Bericht ons whatsapp