Vanwege de landelijke lockdown zijn klassikale theoriecursussen niet mogelijk, wel bieden we online theoriecurssusen aan via zoom als alternatief. Voor meer informatie neem contact met ons op!

Een theoriecursus bij Abbas Rijopleidingen in Almere.

Het theorie-examen auto bestaat vanaf 1 november 2019 niet langer uit twee maar uit drie examenonderdelen. Deze onderdelen zijn: gevaarherkenning, kennis en inzicht. Een kandidaat kan slagen wanneer deze voor elk onderdeel een voldoende haalt. Doel van het CBR is om hiermee nog beter te kunnen toetsen of cruciale onderdelen zoals bijvoorbeeld voorrangsregels bekend zijn.

Het totale aantal examenvragen blijft vanaf 1 november gelijk. De 25 examenonderwerpen zijn straks wel in negen categorieën ingedeeld. De verdeling over de drie onderwerpen is als volgt:

  • Gevaarherkenning: 25 vragen, waarvan 13 goed beantwoord moeten zijn, 8 seconden antwoordtijd per vraag.
  • Kennis: 12 vragen, waarvan 10 goed beantwoord moeten zijn, 7 minuten antwoordtijd voor het hele onderdeel.
  • Inzicht: 28 vragen, waarvan 25 goed beantwoord moeten zijn, 15 minuten antwoordtijd voor het hele onderdeel.

Driedaagse theoriecursus.

Wij geloven niet dat een goed verkeersinzicht in één dag aan te leren is met ezelsbruggetjes en trucjes. Leerlingen die dit soort stampcursussen hebben gevolgd komen tijdens de praktijkopleiding in de knoop, waardoor ze onnodig veel rijlessen moeten volgen. Daarom bieden wij nu driedaagse theoriecursussen aan.

Dag 1 en dag 2 bestaan uit theoriesessies van 4 uur waar we de verkeersregels uitgebreid gaan behandelen met 3D-animaties. Elk onderdeel wordt afgesloten met een tentamen en huiswerkopdrachten om de kennis die je opgedaan hebt te verzegelen.

Dag 3 bestaat uit het behandelen van de belangrijkste punten, je krijgt de gelegenheid om vragen te stellen en we richten ons vooral op de examentraining. Doorgaans vinden de theorie-examens in dezelfde week plaats, dit is natuurlijk afhankelijk van de beschikbare examenplekken bij het CBR. Dus wil jij een theoriecursus volgen in Almere? Dan ga je naar Abbas rijopleidingen.

Schrijf je in voor een theoriecursus

  • Je gegevens

    Graag je voornaam en achternaam invullen zoals het op je ID / paspoort staat
  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ

Bericht ons whatsapp